Nu har jag skällt och gnällt på den här bloggen i sex och ett halvt år och för ögonblicket känner jag inte för att gnälla, skälla eller varna så kom med tips om roliga saker eller händelser som ni tycker att jag ska skriva om.
/Kerstin
Tillägg 26/2 kl. 15.45:
Tack kära bloggvänner för era tips. Så här kommer det:
De enda vårtecknen jag har att rapportera idag, men jag ska inte lägga ut bild på dem, är de hundlortar som nu börjar krypa fram under den bortsmältande snön. Men jag lovar att skriva lite mer om våren när den verkligen bryter ut, även om mina vårar, sedan några år, alltid innebär en saknad efter Kålle Trast med sin ovanligt vackra sång.
Det här får även täcka in tipset om att skriva om hundar. En sak kan tilläggas om dessa dock, att vår käre långhårscollie, Banjo, gick till de sällare jaktmarkerna i måndags så veckan har ägnats åt små gråtstunder.
Melodifestivalen? Ledsen men det var nog 25 år sen jag slutade titta på den. Den intresserar mig inte ett dugg och inte ens sökande efter material till skrivandet här kan förmå mig att titta på den på TV.
Och ”Estelle”? Idiotiskt namn som avslöjar usel smak och dålig stil. Det kan man inte skriva trevligt om. Drottning Estelle? Va???? Skönt att jag slipper uppleva den dagen.
När till och med superrojalisten Herman Lindkvist, indirekt men ändå tämligen tydligt, påpekar att det låter som ”artistnamnet” på en porrdrottning, så är det illa. Namnet ska ju fungera internationellt också. Men som katt och hundnamn är det inte dåligt. Vem vet, det är kanske Vickans kärlek till hundar som inspirerat till namnet.
Och om hur söt den nyfödda är? Har ingen aning om hur hon ser ut, men visst man kan ju fabla lite och ta avspark i det faktum att alla babies är söta – på något sätt – även de som är rödfnasiga och flintskalliga. Om inte annat så brukar fötterna och fingrarna vara väldigt söta. Det är de säkert på den här nyfödingen också, trots namnet.
Så det där med betydelsefulla litterära verk: Jag blev så effektivt avskräckt från alla svenska 1900-talsförfattare när jag gick i realskolan att jag fortfarande har en djup spärr mot att läsa dem och de få jag har läst, för evigheter sen, har jag glömt vad de handlar om.
Och slutligen, för att svara upp mot samtliga tips (nästan), ett ”konstverk” målat av undertecknad 1958, ett av de få jag har kvar från den tiden:
Ett bra exempel på att jag redan som fjortonåring hade ett soligt temperament med känsla för livets ljusa sidor. Med detta verk betraktar jag mig dessutom som förebådare av Lars Lerins fantastiska akvarellmåleri.
26/02 07:31 at 07:31
Just nu finns det väl roliga vårtecken som sticker fram ur buskarna? Vårtecken intresserar många.
Hur är det med din konstnärliga produktion, det kanske finns något att visa allmänheten?
26/02 08:28 at 08:28
Varför inte skriva litet om Melodifestivalen, hundar, film skidskytte och vad Public services satir handlat om just idag?
Fast jag tycker inte du varken skällt eller gnällt. Däremot har du berättat det vi borde fått läsa om i pressen. Helt enkelt har du skrivit en berättelse om världen. Det är inte att gnälla.
26/02 11:21 at 11:21
Kerstin – skriv om Estella, vetja
Eller om alla goda semlor som vi sätter i oss just nu.
Eller om Melodifestivalens härliga glitter.
Samtidigt byter du namn på din blogg till Medvallsbloggen!
Bästa hälsningar
Bosse
26/02 12:22 at 12:22
Du kan väl skriva om hur söt prinsessan Estelle är…
26/02 12:34 at 12:34
Våren Kerstin!
Skriv om våren och din fina trädgård, – gärna med bilder på allt det fantastiska som nu händer utanför din stugknut.
Det finns inget som går upp mot vårkänslorna och de är här och de är nu!:-)
26/02 15:11 at 15:11
Skriv om viktiga svenska författare, som har betytt mycket för det svenska välståndet efter andra världskriget.
26/02 16:18 at 16:18
Ett litet kort och omedelbart svar nederst i inlägget, men för att vara allvarlig så ska jag försöka återkomma framöver vad gäller somliga av tipsen.
26/02 19:16 at 19:16
Nej, Kerstin, koltrastar har vi gott om nu och brukar få höra dem som de första starka vårsångarna. Såg förra vintern en som sparvhöken åt upp mycket nära vårt hus. Just nu slåss de med varandra rent förbannat.
Men tycker att många fåglar minskat – svartvit flugsnappare saknas liksom svart rödstjärt och ladusvala. Däremot i motsats till många andra gott om pilfinkar och gråsparvar.
26/02 20:09 at 20:09
Sixten Andréasson;
Har inte sett en enda koltrast här än. De kommer säkert, men ingen har sjungit som Kålle Trast de senaste åren. Ska se om jag kan kan lära mig att lägga in filmer från kameran i datorn och lägga ut en snutt med hans sång här.
26/02 21:30 at 21:30
Hej Kerstin
Ibland kan man behöva vila sig från all förljugenhet som finns i våra medier och leva livet. Jag har idag åkt skridskor till Birka vilket jag har tänkt göra länge. Med vinden i ryggen och solen i ansiktet så blev det en perfekt dag på Norra Björkfjärden som ger mig energi att orka leva trots all hyckleri, som du ägnar dig åt att bekämpa. Jag beundrar dig för att du orkar och kan förstå att du ibland misströstar.
26/02 23:09 at 23:09
Lars Jansson:
Det låter härligt. Jag åkte mycket skridskor som ung och sysslade lite amatörmässigt med konståkning, utan några högre ambitioner dock. Men så blev skridskorna liggande många år och när jag för 10 år sedan satte på mig dem så vek sig vristerna bara. Lite överdrivet, jag kunde hålla balansen fortfarande men kände mig väldigt och nedslående ostadig på skridskorna.
Men nu när det är snöfritt i skogen ska jag sätta igång att träna hund igen, spåra och leta föremål och lite lydnadsträning också. Det är mitt friluftsliv.
26/02 23:33 at 23:33
Lite bokrecensioner kanske?
26/02 23:54 at 23:54
Britt:
Jo, det är en bra idé. Och sen överdrev jag förstås lite. Jag har läst en hel del av våra svenska klassiker och uppskatta en del av dem, och av olika anledning. Men jag är inte någon enträgen skönlitteraturläsare.
Däremot finns det ju en del facklitteratur och debattböcker som både jag har påverkats av och samhället. Får återkomma till dessa senare.
Just nu svettas jag förresten över en recension som ska in i Alba. Halva är klar, men sen tog det stopp.
27/02 18:34 at 18:34
Tråkigt att läsa att din hund gått bort. Jag skäms inte ett dugg för att kalla vår hund för livskamrat och bävar för den dagen när han inte finns
27/02 19:30 at 19:30
Larry:
Jo, det är hemskt hur mycket man fäster sig vid sina husdjur och det allra hemskaste, Banjo var en otroligt vänlig, gladlynt och lydig hund och när jag vet att han litade blint på mig och låg där så lugnt och tålmodigt och tittade på sprutan som inom några sekunder skulle döda honom, då kände jag mig som riktig mördare. Så jo då, jag har gråtit en hel del över hans död den sista veckan. Tårarna kommer fortfarande i alla de där situationerna när han var med och när jag exempelvis utfodrar de två jag har kvar får jag fortfarande en klump i halsen. Det finns ingen returknapp i de här fallen dessutom. Tur att de andra två finns kvar i alla fall.
Nu väntar jag bara på att tiken ska börja visa att hon saknar honom. Hon ansåg sig helt klart vara förlovad med Banjo. Minns när jag tog bort min första tik, hur hennes son, som då var 9 år, började visa tecken på ren depression någon dryg vecka efter att hon försvann och verkade klart nere flera veckor innan han verkade acceptera hennes försvinnande. Så jag är övertygad om att även djur kan sörja.
01/03 11:42 at 11:42
Jag får beklaga förlusten av en kamrat, men samtidigt göra tummen upp för den fina målningen!
01/03 13:39 at 13:39
Björn Nilsson:
Tackar, fast jag är inte nöjd med dispositionen idag. Skulle jag målat den här idag skulle den sett ut så här:
Och tack för deltagandet. Det värsta börjar lägga sig nu. Man hade ju förberett sig på att det snart var dags.