Privatisering av vård – i USA och…
Läser i DN, angående att amerikaner just nu upprörs över att åtevändande skadade soldater vanvårdas på ett sjukhus att:
ENLIGT TIDSKRIFTEN Army Times bottnar vanvården i att sjukhuset privatiserat eftervården av de krigsskadade soldaterna. Företaget som fick kontraktet på eftervården, värt 120 miljoner dollar (cirka 840 miljoner kronor), skulle klara uppgiften med femtio anställda. Tidigare arbetade 250 personer med eftervården på Walter Reed-sjukhuset.
Tycker jag känner igen det här på något sätt, konstigt?
Ännu konstigare är alla de borgerliga personer som envist påstår att vården blir så mycket bättre om den privatiseras, i synnerhet som dessa samma personer också brukar beundra USA mer än någonting annat.
Länk:
Vanvård av återvändande skadade USA-soldater, DN
04/03 20:11 at 20:11
Man cirkulerar vagnarna!
Naturligtvis är statligat sjukhus ingen garanti att det inte sker vanvård.
05/03 02:08 at 02:08
A-K Roth:
Nej, men där är profithungern i alla fall inte oundviklig!
05/03 11:06 at 11:06
Det är något som skett med mentaliteten i samhället…
Förr kunde man fortfarande tro att någon ville göra något för att t.ex. hjälpa någon annan. Idag är man ivägen om man är i behov av hjälp.
05/03 11:20 at 11:20
Det säger sig själv egentligen, att folk som har profiten som främsta drivkraft är klart olämpliga för bedriva arbete vård med och mot människor. Tvärtom tror jag vanvård är ett relativt ofrånkomligt och vanligt inslag under sådana förhållanden. Effektivare blir det inte heller. Egenintrese och oförmåga att se utanför sin egen politiska fundamentalism är de primära orsakerna till privatiseringskrämarnas frustande.
12/03 13:14 at 13:14
Jag passar på att nämna barnhemmen i Rumänien. (jag menar det är ju fritt fram att leta reda på exempel överallt i världen som stöder ens tes.) De var statliga och drevs inte i profitsyfte.