Vi har fått en rent psykopatisk regering
Vi befinner oss nu, för första gången på 80 år, i en position där all makt ligger samlad hos kapitalet och dess lakejer. Idag sitter den lagstiftande, den dömande (våra domarkår är i hög grad konservativ), den tredje statsmakten (massmedia, som ägs av borgerliga kapitalister) och den ekonomiska makten (näringslivet), på samma tron och kramar varandra. Jag tror inte att en majoritet av väljarna hade räknat med detta, i synnerhet inte de som kastade bort sina röster på de småpartier som inte kom in i riksdagen och som just möjliggjorde för alliansen att få majoritet där.
Detta innebär att vi nu har bushismen och delvis även en putimism i högsätet. Vi har en regering som består av människoföraktande lögnare och bedragare, skattefuskare och fifflare och den sätter omedelbart igång med att riva Sverige och driva Sverige in i allvarliga ekonomiska kriser – vi som är äldre och mer erfarna har sett det förr.
Denna regering börjar med att hota Public Service (underförstått: ni får tre år på er att bli följsamma, för sedan ska vi bestämma om ert fortsatta öde, ett år före nästa val, som vi ska vinna det också – ingen allvarlig kritik av den här regeringen alltså – så ni vet det bara)
– fortsätter med att bryta sina löften till väljarna (den där tusenlappen i plånboken åt varje löntagare – ha gick ni på den enkla)
– går vidare med ordentliga råsopar mot facken, för att knäcka dem, och de mest utsatta människorna i landet, de arbetslösa, de sjuka och de av andra orsaker utslagna (ner i skiten med er bara – det är där ni i pöbeln hör hemma)
– och slutligen ökar den på arbetslösheten i ett par penndrag (genom att lägga ner ett antal institutioner och avsluta en massa åtgärder som har varit ägnade att hjälpa och stödja utsatta människor)
För att stöjda den nya regeringen beslutar riksbanken (som också är konservativ förstås) idag att höja räntan, vilket fungerar avkylande på investeringarna och därmed minskar antalet arbetstillfällen. Den anser sig numer, hörde vi på middagsekot, ha ännu en uppgift vid sidan om att hålla inflationen nere, som varit dess uppgift hittills, nämligen att ingripa om bostadsmarknaden blir vad den anser överhettad. (När beslutade regeringen om denna nya målsättning för riksbanken, och varför har massmedia inte rapporterat om detta beslut).
Hur allt detta kommer att inverka på konsumtionen inser förstås alla. Den kommer att minska – med effekten att förmodligen många, framför allt småföretagare, kommer att gå omkull.
En rivstart för rivning av Sverige med andra ord, precis som den förra borgerliga regeringen.
Länkar:
Knuff: Fler bloggar om A-kassan
ourcomments.org, det blev inte fler jobb i Tyskland pga sänkt a-kassa
PS: Om det blir tyst på Motvallsbloggen en tid efter den aviserade stormen, så beror det på att vi förlorat elen igen.
Protestera mot förändringarna av A-kassan -klicka och skriv på
26/10 15:09 at 15:09
Minnet är viktigt. Vi som var med kommer ihåg att under regeringen Bildt skedde den största småföretagarslakten i Sveriges historia. Men att upplysa om sanningen är att vara vänstervriden. Därför får vi aldrig se om detta i SVT eller läsa om det i mainstreammedierna.
Historia kan vara annat än datum när kungar föds och dör.
Det borgerliga hatet mot public service bygger på stor del på att där kan man säga som det är, vilket anses vänstervridet. Och det är sant, sanningen är alltid vänstervriden sett utifrån borgerliga värderingar.
26/10 15:10 at 15:10
Om borgarnas snack om att skapa nya riktiga jobb med sin politik visar sig vara en bluff mot slutet av mandatperioden, så kommer media och opposition se till att göra en stor poäng av det, och så blir det sannolikt en ny regering. Så funkar demokratin (den liberala). Det är inte perfekt, det är bara lite bättre än alternativen.
26/10 15:27 at 15:27
Lasse:
På pricken!
Stefan Hallgren:
Jodå, visst är det så. Men den här regeringen river ner mycket mer än den talade om att den skulle riva och experiment med samma politik i andra länder har inte visat att det som den här regeringen gör nu, fungerar.
Vidare: Ska en demokrati fungera så ska väljarna i förväg veta vad de röstar för. Det har de inte vetat. Det gäller att ha hederliga och ärliga politiker också.
Men å andra sidan så var det några tiotal år sedan politikerna på allvar kom på hur de skulle köra över väljarna, genom att besluta snabbt och utan att i förväg tala om vad man tänkte besluta om och utan att klargöra för väljarna konsekvenserna av de beslut man fattade. Det har gällt både sossarna och de borgerliga. Sådant innebär en så allvarlig urholkning av demokratin att det är befogat att ifrågasätta om vi har demokrati – demokratin,allmän rösträtt, inte bara är en snygg förnissa över makteliternas ageranden.
Sedan är det dessvärre så att det inte hjälper att byta regering om fyra år, för det som då rivits av den här regringen kommer en ny regering inte att kunna bygga upp igen. Det är nog dessvärre väldigt många som inte inser den saken.
26/10 16:19 at 16:19
Stefan Hallgren:
”så kommer media och opposition se till att göra en stor poäng av det” säger du. Tillåt mig tvivla. De stora massmedierna är borgerliga och om regeringens löften inte infrias som sagts kommer det att beskrivas med så ytterst små bokstäver som knappast någon ser annat än de som redan vet. Dessutom kommer regeringen att se till att man kan skylla på omständigheter man kommer att påstå att man inte har makt över.
Det hänger på oss själva att skaffa kunskap från andra håll än mainstreammedierna. Men hur många gör det?
26/10 16:54 at 16:54
Som sagt, demokrati är inte perfekt, och det kanske inte det dyra transfereringssystem som sossarna byggde upp i en exceptionell tilltäxt-tid var heller. Om väljarna känner att det behöver förändras, så röstar de för förändring. Jag tror att de flesta visste ungefär vad den borgerliga politiken skulle innebära.
26/10 18:40 at 18:40
Lasse Strömberg:
efter veckan med ständigt nya avsnitt i
dokusåpan Fuskministrarna kan väl ingen längre på allvar tro att pressen styrs av borgarna?
26/10 18:58 at 18:58
Nu låter du sådär uppgiven igen, Kerstin.
Det här kan ju leda till lite action – eller aktioner på svenska. Borgarna har ju beklagat sej över att svenska folket sitter liknöjda på häcken och att sossarna har passiviserat oss, så då är det väl på tiden att vi visar att vi kan om vi vill! Det har ju börjat mullra lite i leden, det finns värden att stå upp för och försvara.
Själv tänker jag att det är på tiden att småföretagen inser att högerpolitik som slår emot alla arbetare också saboterar för småföretagen – som också utför arbete. Prispress mot löner blir prispress mot tillverkare blir konkurser för många.
Arbete ska löna sej – det säger till och med borgarna – bevisa det! …(annars…)
Att det lönar sej att vara rik – det visste vi redan under sossarna – nu var det arbetet som skulle löna sej, också!
26/10 19:26 at 19:26
Stefan Hallgren:
Det där är jag inte alls så säker på – vem säger att Bonnier och andra massmediaägare inte ville ha bort Borelius och Stegö? Det blev ju liksom bara de två kvinnorna som drevs bort, fast ett antal män i maktens boningar hade begått samma brott, inte minst finansministern, eller att våra svenska mediemoguler inte ingrep när de tyckte att nu blev detför mycket, så här illa får inte borgerliga massmedia gå åt en borgerlig regering. Något hände i alla fall.
Istället för att fortsätta att kräva att den regering som framställt sig som så helig och änglalik före valet verkligen var precis så hederlig i verkligheten, så började massmedia skriva om att man nog hade drivit kritiken mot Reinfeldt & Co för hårt, en slags ursäkt till regeringen alltså. Sen blev det tyst!!! Vi har således fortfarande en regering som består av lögnare, rufflare och skattefifflare.
Så vem kan säga med säkerhet att media visat att de är vänstervridna och att journalisterna är helt självständiga och att de inte går i kapitalägarnas ledband? Inte du och inte jag. Sedan kanske vi tror olika saker du och jag förstås. Det vi sett ger i alla fall inga klara besked om att du har rätt här och det kan indikera att du har fel.
Och du ska inte inbilla mig att inte radio-och TV-journalister fattade vinken med att säga upp avtalet till året före valet, det avtal som riksdagen i enighet, så sent som i våras om jag inte missminner mig, hade bestämt till att löpa på sex år.
30/10 15:19 at 15:19
Kerstin exakt vad hände år 1926.
30/10 18:21 at 18:21
Per:
80 år var en approximation. och visst, jag hade kunnat skriva på 86 år också. Men det exakta årtalet var inte det viktiga här.
03/11 12:41 at 12:41
Jo tack det förstod jag vad. Men låt oss omformulera då. Vad hände för approximativt 80 år sedan. Du kunde nog med lika stor eller liten rätt skriva 100 50 eller 40 år.