Politik/ekonomi23/07 00:12
En undran om köttets väg till butiken
Köpte kött häromdagen. Det stod ”Ursprungsland Sverige” på förpackningen, vilket fick mig att undra vilken väg det där köttstycket hade tagit från Sverige till Sverige. Hade det varit nere i Grekland och blivit slaktat, i Polen och blivit styckat och i Estland och blivit packat innan det återvände till Sverige – eller vilka resor hade det gjort?
23/07 01:36 at 01:36
Finns det inte viktigare frågor att skriva om? Vad säger du om Mellersta Össtern?
Svar direkt från Kerstin och istället för att stryka kommentaren:
Det är inte Du utan JAG som bestämmer vad som som ska skrivas om på den här bloggen! Jag skriver inte om Mellersta Östern, inte för att jag inte tycker att det är viktigt, utan för att så många andra gör det och jag skriver i huvudsak om inrikespolitiska frågor. Accepterar du inte det får du låta bli att läsa min blogg.
23/07 03:56 at 03:56
Sedan Valet:
Så är det så att vägarna köttet rest faktiskt har med Mellersta Östern att göra eftersom det handlar om att man rationaliserar med hjälp av ökad förbrukning av olja, och just makten över oljan är en viktig faktor när det gäller USA:s politik i Mellersta Östern och i Arabstaterna eftersom USA ser Israel som sin allierade i området, och därför endera låter Israel bete som staten ifråga önskar, eller betraktar Israels agerande som ett gynnande USA:s intressen, som handlar om makten över oljan.
Man ska inte slösa med olja på detta vanvettiga sätt!!!
23/07 13:19 at 13:19
Valets inlägg struket:
En sista kommentar till dig: Det är JAG som äger och skriver på den här bloggen. På din egen blogg får du skriva vad du vill!
Efter detta kommer jag bara att stryka dina kommentarer direkt, i enlighet med kommentarreglerna på bloggen, som du hittar överst bland ”kategorier”.
22/04 22:08 at 22:08
Detta är något som jag med undrat.rykten nämner styckning av kött i Polen fiskberedning i Asien.
Är detta sant skulle vi bojkotta handeln.
Går det köpa färskt kött på Ica nuförtiden?
Jag tvivlar på att det går att få färskare än 2-3 veckor gammalt.
Malet kött som är grått är inte nymalet.
23/04 02:36 at 02:36
Olle:
Visst, det tycks vara så att man fraktar runt matvaror på det sättet och det kan inte vara riktigt klokt, ur många synpunkter.