Alla är inte överdrivet optimistiska vad gäller Obamas utrikespolitik
Jeff Huber, amerikansk pensionerad ”commander” som skriver bloggen ”Pen and Sword”, tycks inte överdrivet optimistisk vad gäller Obamas kommande utrikespolitik, trots att han röstade på Obama.
Han påpekar också att Bush har flera månader på sig att ställa till satyg för näste president och regering.
Bara att hålla tummarna för att Bush inte ställer till något verkligt elände under den tiden alltså, samt att Obama verkligen blir förnuftigare än Bush, vilket jag inte tror på förrän jag har sett det.
Och för alla som beundrar USA över allt på jorden: Peter Rost om företagens brott, en fantastisk sammanfattning.
07/11 18:49 at 18:49
Jag håller med!!! Jag har också haft lite svårt för att stämma in i den allmänna hyllningskören för Obama. Kanske blir jag misstänksam p.g.a. att ALLA är lika lyckliga, både Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin OCH alla journalister. Då är det verkligen dags att ana ugglor i mossen.
07/11 22:39 at 22:39
Ja, Kerstin och Anja, det finns tyvärr ingen anledning till optimism. Barack Obama blir exekutor el. executive till monoplokaptitalet i USA och kommer därför att utföra imperieriets politik – försöka göra det mer lyckat än Bush – inte lyckat för det storartade amerikanska folket utan för just de 500-1000 verkliga makthavararna.
Så är det med amerikanska presidentval (hittills). Minns själv när striden stod mellan Lyndon Johnson och Barry Goldwater 1964. Då satsade antikrigsrörelsen (mest ungdomar)intill sista svettdroppen på Lyndon, eftersom Goldwater sagt att han ville bomba Hanoi tillbaka till Stenåldern. Lyndon vann för att sen försöka göra som Goldwater sagt!!
Efter det tror jag inte alls valen däröver.
Har ändrat mig om personerna när de slutat.. Jimmy Carter har efteråt jobbat för freden, inte bara i MÖ. Clark f d justitieminister har ställt upp för många, inte bara Milosevic. Robert MacNamara, krigshöken i Vietnamkriget, har ångrat sig och försökt gottgöra. Nu senast har Colin Powell, ÖB i Kuwaitkriget och sen utrikesminister också.
Det finns fler som för mig visar vilket tryck Högsta Makten utövar även när man officiellt är högst upp.
Tillägg: teoretiskt kan Obama göra tvärtom. Många vill tro – men besvikelse är troligast.
08/11 03:07 at 03:07
Anja o Sixten Andreasson:
Nu är jag nog glad att Obama vann, och förstår varför så många andra är det. Tiden med Bush har varit ett elände för hela världen, och han lämnar en massa eländen efter sig dessutom, redan som det är. Så mycket värre än med Bush kan det ju inte bli, frågan är bara hur mycket eller lite bättre det blir med Obama. Historien är ju inte så uppmuntrande precis, som Sixten påpekar.